måndag 20 december 2010

Gravidlista


-När fick du reda på att du var gravid?
Den 30 juni 2010, samma dag vi lämnade in älsklingens visumansökan i Bangkok.

-Hur reagerade du?
Det var en blandning av lyckorus och chock på samma gång!

-Var bebisen planerad?
Nja, inte planerad men samtidigt heller inte oplanerad. Något mittemellan om man kan svara så.

-Hur reagerade pappan till barnet?
Först verkligen chockad och trodde inte riktigt på mig, men efter några minuter så blev han överlycklig och blev en stolt pappa som skulle ringa hela släkten och vänner. Han kunde verkligen inte sluta le!!!

-Hur gammal kommer du att vara när du föder?
23 år.

-Har du förändrats sen du blev gravid?
Ja, både kroppsligt och känslomässigt. Både magen och brösten växer, har fått sämre kondition och är alltid trött. Kan gråta för allt och ingenting, har nog även blivit mer försiktig då man inte längre bara har sig själv att tänka på.

-Vad är det bästa med att vara gravid?
Det absolut bästa är att jag bär på mitt och älsklingens barn. Att vi tillsammans ska bli föräldrar till ett underbart liten pojke, som bara är vår!!! Att få känna hans rörelser när man ska sova och plus att man kan gå upp i vikt av en bra andledning :P

-Och det sämsta?
All vikt man sedan måste gå ner igen, illamående, att spy, tröttheten och den försämrade konditionen.

-Är du rädd för kommande förlossning?
Inte ännu, men blir mer och mer nervös ju närmare förlossningen jag kommer. Är mest rädd för hur smärtsamt det kommer bli. Tänk så pallar man inte??? Man kan ju liksom inte ångra sig när man väl ligger där...

-Vet du vad ditt barn har för kön?
Japp, en påg.

-Har ni bestämt namn?
Nja, iallafall ett av namnen. Hans thailändska namn är Chaiyawat och det förslag vi har för det "svenska" namnet är Tino.

-Hur valde ni namn?
Först var det upp till mig enligt honom, jag sökt då på Internet och diskuterade med familjen. Men det var faktiskt Aneek som kom på det thailändska namnet som jag gillade direkt. Det svåraste har nog varit att hitta ett namn vi båda gillar men som han samtidigt kan uttala rätt.

-Några speciella likheter du vill att din bebis ska få av dig eller pappan?
Det är inget jag tänkt på, men han kommer nog vara mest lik Aneek då de asiatiska dragen kommer vara mest dominant. Men det gör absolut ingenting då thai/svenska barn är urgulliga :D

-Är din bebis lugn eller livlig i magen?
Kände första sparken den 7/11 tror jag då var i vecka 23+1. Men det är först nu de senaste veckorna det har blivit mycket rörelser och sparkar från honom, speciellt när jag sitter i soffan eller ligger i sängen. Me like a lot!

-När tror du din bebis kommer föda?
Trodde ju först i slutet av februari, men blev bakflyttad 10 dagar har jag för mig. Men jag hoppas att han kommer lite före den 4 mars då han är beräknad, för vi längtar så!!!

1 kommentar:

  1. Åhh, vad kul att läsa hehe! Om jag ska gissa så tror jag han kommer den sista februari!! Bara för att han egentligen ville va ett februari barn och inte Mars barn! Å kommer han inte då så tror jag du går över med ca en vecka så den 11 Mars :D Kram

    SvaraRadera