tisdag 29 juni 2010

Så otroligt, underbart, skönt!

DAGEN IGÅR VAR verkligen så jobbig och jag trodde ärligt talat att det var kört för oss, att visumansökan inte skulle kunna bli godkänd!!
Jag ska berätta för er att när vi hade suttit i en väntsal i över 3,5 h så var det äntligen vår tur att lämna in Aneeks ansökan...vi som trodde det skulle gå snabbt och smidigt i jämfört med alla andra sökande som var tvungna att springa iväg och kopiera m.m. Vi smålog och var lite kaxiga att vi hade fixat exakt allt som behövdes, men så fel vi hade :(
Till att börja med så hade vi för gamla papper och fick börja med att fylla i nytt!? Va fan, det var ju typ bara 2 månader sedan jag tryckte ut dem...blir så trött på att de jämt och ständigt ska uppdatera dokument och ändra regler!!! Ursäkta om jag svär...men de får FAN ta och bestämma sig och om de nu måste ändra något så visa det tydligt på startsidan, TACK!
Ja, så nu till det stora PROBLEMET!! Jag hade missat att man skulle ha en kopia på referenspersonens (min pappa) pass och även kopia på inrese- och utresestämplar till och från Thailand...men om jag ska vara ärlig trodde jag inte det var aktuellt för oss, då min pappa aldrig har varit i Thailand och dessutom inte ens äger ett pass.
Men hon på VFS Global sa att det även gick bra om vi istället faxade pappas ID-kort eller körkort. Okej, nu måste problemet vara löst, tänker ni säkert nu, men så fel ni hade där!!!
Min pappa har nämligen varit av med sitt körkort (den enda ID-handling som han har) i flera månader. När min mamma kom hem från jobbet letade hon som en galning från kl. 11 till 18 på kvällen...men tyvärr så hittade hon inte körkortet. Förresten tack mamma, du är bäst och all den hjälp som jag har fått är ovärderlig och jag hade inte klarat detta utan dig...älskar dig så mycket!!
Ok, med det sagt så trodde jag verkligen att hoppet hade övergivit oss. Trodde aldrig att en simpel ID-handling skulle sätta stopp för allt som vi har kämpat för i flera månader!!

Så idag inväntade jag att klockan skulle slå 14.00 så att jag skulle kunna ringa till svenska ambassaden i Bangkok för att be och böna för all hjälp som vi verkligen var i behov av. Jag kunde inte vänta så jag mailade även till dem i förväg.
Efter samtalet så ska ni veta att jag har nog aldrig känt en sådan lättnad över att det finns hopp igen!!!!!! YES, det gör ett undantag för oss, jag behöver bara bifoga mitt mail och säga att jag har pratat med ambassaden så behöver vi inte lämna in en kopia på pappas körkort.
Ojdå, det blev ju ett jättelångt inlägg, men jag var bara tvungen att berätta om allt som har hänt. Så imorgon kl. 7.30 åker vi tillbaka till Amarin Tower för att lämna in visumansökan...så är det "bara" att vänta 5-7 arbetsdagar för att veta och den har blivit godkänd eller ej!! Men efter allt som vi har gått igenom så dör jag om ansökan inte får en godkändstämpel på sig...det tycker faktiskt jag vi förtjänar punkt slut.

Amarin Tower in BKK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar