måndag 21 juni 2010

Never give up!!


DET HAR VARIT många hinder på vägen och ännu är det inte över...det handlar alltså om visumansökan för älsklingen till Sverige!!! Jag vet inte om alla vet det, men det är planerat att Aneek ska komma till Sverige och stanna i ca 6 månader. Så sjukt underbart om det nu alltså går som vi vill...men det är en del som vi har fixat och trixat med såsom referenspersoner, ansökningspapper, frågeformulär, reseförsäkring, flygbiljett och vi är ännu inte klara. Dessutom kommer väntan på att allt ska godkännas bli hur jobbig somhelst!! Som svensk är man verkligen fri och kan resa överallt och där man behöver visum fixar man det lätt. Men som tahiländare är det en jäkla djungel av pappersarbete som måste fyllas i, de ifrågasätts hela tiden vad syftet med vistelsen är, om de har tillräckligt med pengar etc. Jag tycker det är förjävligt rent ut sagt!!!

Fast att vi har haft och fått nya motgångar är min inställning att det är bara att kämpa vidare och inte ge upp!! Jag tycker alla som har sin älskling bredvid sig ska krama om varandra extra hårt och visa hur mycket de betyder, för att man får dela varje dag med den man älskar! För det är inte så självklar för alla kärlekspar ute i världen, att man har den turen att kunna se djupt in i varandras ögon och bara känna känslan av varandras kärlek till varandra!!

Dessutom börjar mina dagar här i Thailand snabbt ticka neråt och det närmar sig hemresa med stormsteg. Men det är som sagt mycket som behövs ordnas innan jag åker, så snart bytar vi miljö och jag säger - Bangkok here we come!!!

8 kommentarer:

 1. Jag hejar på er och hoppas att allt löser sig. Gillar verkligen ditt inlägg, många tar varandra för givet.. Det borde man inte göra. Jag avundas ändå er, ni kämpar verkligen för varandra och för er kärlek! Som sagt, jag hejar på er och avundas er kärlek <3

  Hälsa Aneek och ha en underbar kväll!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Längtar tills ni kommer hem här! Då får vi träffas och hitta på något kul! Ni två, vi två och My & Maina! Låter inte det bra? Tycker jag!! När ska du åka till Sverige igen?? När ska han komma hit? Kramar

  SvaraRadera
 3. är det från thailand som krånglet är att komma ut och resa till ett annat land eller är det sverige som är svåra? pratade med en granne här(bor i bangkok) och hon ville följa med sin kille till England men hade hur många problem som helst!

  jag som tyckte att det var jobbigt med att stanna i thailand - att åka iväg på visa-runs trots att man är gift med thaimedborgare!
  fast nu studerar jag här så jag slipper att åka ut, endast anmäla mig till immigrationen ^^ yey!

  när åker ni till bangkok? hoppas ni får en härlig trip dit och att allt löser sig med papprerna!

  trots att jag bor i den här underbara staden så vill jag också hem ett tag iaf till swe nu :)

  Ha det bäst!/ Angelica

  SvaraRadera
 4. Ammi: Tusen tack för ditt värmande inlägg=) Kramar

  Bella: Jag åker hem den 6 juli, medan Aneek kommer den 20 september. Det låter som en superbra idé tycker jag!! Kramar

  Angelica: Det är Sverige som har så höga krav och många regler som gör att det är så svårt att ansöka om visum=( Har du förresten någon blogg? Var i Bangkok bor du och vad pluggar du till? Vi kommer åka till BKK denna vecka=) Kram

  SvaraRadera
 5. Me love Bangkok mak mak! :) Hur länge ska ni vara där?

  SvaraRadera
 6. Älskar verkligen BKK jag med=) Vi åker nog imorgon och jag stannar tills jag åker hem till Sverige den 6 juli. Har nu bott i Chiang Mai i 4 mån, så det ska bli så kul att äntligen kunna åka dit!

  SvaraRadera
 7. Hade jag ingen aning om faktiskt, hoppas att allt går bra, måste ju kännas jättekul att få kunna ta med honom till sitt land och kultur och visa run, väldigt stor skillnad från thai faktiskt!

  Japp jag har en blogg, angelicagoesthai.blogg.se fast jag har inte skrivit så mycket på sista tiden för jag har inte haft så mycket tid :p lite synd och tråkigt för man kan inte titta tillbaks som tidigare :(

  jag bor på Srinakarin road, precis vid pattanakarn korsningen - lite utanför smeten! Mittemellan Seacon Square och The Mall Bangkapi om du hört talas om dom?

  SvaraRadera
 8. jag pluggar interior design, första terminen nu på en skola i Silom (BTS Sala Daeng).

  hur länge ska ni stanna i Bkk då?

  Glad midsommar förresten! :p

  SvaraRadera