lördag 27 mars 2010

På begravning

IGÅR FICK ANEEK ett samtal från sin mamma och fick reda på att en släkting hade avlidit, det var då bara att sätta sig på moppen och åka över en timme för att komma till begravningen...väl framme var det kväll och vi blev bjudna på en god middag då jag inte hade ätit på hela dagen var det precis vad jag behövde=)

Det är verkligen en stor skillnad mellan en thailändsk och svensk begravning, här rann det inte några tårar, den enda som såg lite sorgsen ut var sonen vars pappa hade dött!! Vi tände några rökelser vid kistan och Aneek sa något viskande på thai...senare på kvällen samlades alla runt kistan och spelade kortspel, tror det var poker eller något liknande då de spelade om pengar! Under vårt besök lärde jag känna en tjej på 11 år som babblade på förfullt och då givetvis på thailändska, det roliga var att hon avslutade varje mening med okey och jag bara nickade och höll med=) Men hon var supersöt och så underhållande!!
När klockan närmade sig ett bestämde jag mig för att det var läggdags och då var det inte hos någon släktings hus som jag då först trodde, utan vi skulle sova bredvid KISTAN!!! Men de enda som gick och la sig var jag och barnen...de andra stannade uppe hela natten och spelade kortspel. Aneek väckte mig vid sex på morgonen, för då var det tydligen dags att bege oss hem igen...så nu är vi hemma igen och jag ska nu sova vidare för det blev nog endast en eller två timmars sömn förut!!

1 kommentar:

  1. Oj vad annorlunda!! Låter konstigt!! Men en upplevelse i sig

    SvaraRadera